MINIFOTBAL REPREZENTACE - VÝSLEDKY A POSTUP

Musíme tleskat a poděkovat našim školním reprezentantům

Naši žáci se 6. 10. zúčastnili okrskového kola v minifotbale. Všech 11 hráčů předvedlo své kvality a tým se zcela zaslouženě umístil na prvním místě ve své skupině. Výsledky utkání základní skupiny, které se společně s jesenickým mužstvem účastnila družstva z Dolních Břežan, Vraného, Velkých Přílep, Mníšku pod Brdy, vyzněly naprosto fantasticky 16:1 pro Jesenici. Tím se naši borci probojovali do skupiny finálové, která se hrála 11. 10. na hřišti AFK SLAVOJ PODOLÍ v Praze. Kluci znovu předvedli fotbal, na který byla radost se dívat, a navázali tak na herní projev ze základní skupiny. Inspirováni Barcelonou hráli v některých pasážích hry kombinační fotbal na jeden dotek. Finálovou skupinou protančili bez ztráty kytičky po výsledcích:

Průhonice        :           Jesenice          0 : 3

Rudná              :           Jesenice          0 : 3

Jesenice          :           Davle              3 : 0

V semifinále si naši hoši hravě poradili s týmem ze ZŠ Jílové 5 : 0.

Finálové utkání bylo opět proti výběru z Průhonic, ale tentokrát jim nedal soupeř nic zadarmo. Chlapci sice měli velkou převahu, ale s postupem času se jim začala lepit nervozita na kopačky. Ve chvíli, kdy rozhodčí odpískal proti nim v závěru prvního poločasu penaltu, to vypadalo opravdu zle. Tým však podržel výborným zákrokem brankář Vojta Blažek. Ve druhé půli už znovu kluci předváděli svou hru a vytrvalost se jim vyplatila, když půl minuty před koncem utkání rozhodl David Kozel na konečných 1:0.

Naši hoši vyhráli okresní finále Prahy - západ, čímž se kvalifikovali do dalších bojů, které propuknou 2. listopadu. Tak nám držte palce!!!

Borci v sestavě Michal Pešl (8. A), Tomáš Podrápský, Tomáš Kankara, Tomáš Pokorný, Rostyslav Stefashko (všichni 9. A), Lukáš Menda, Vojtěch Blažek, David Keller, David Kozel, Josef Hůrský (všichni 9. B) si zaslouží náš velký dík a obdiv, stejně tak jako trenér a tmelitel školního fotbalového kolektivu Mgr. Petr Pavelka.

Hoši, děkujem!