Týden sportu - Kalich u Kamenice nad Lipou

  Tradiční Týden sportu 2. stupně se konal od 11. do 15. 9. 2017 v areálu Kalich u Kamenice nad Lipou. Zúčastnilo se ho 199 žáků a 14 učitelů.

  Program byl náročný a vyplňoval veškerý čas žáků. Proběhly atletické závody, kterých se zúčastnil každý, ti nejlepší získali medaile a diplomy. Deváťáci na trati 800 m, tzv. Hegyesovy tretry, získali vítězné poháry.

  Velmi se také osvědčilo rozdělení dětí do skupin napříč druhým stupněm, a tak se deváťáci starali o své mladší spolužáky při sportovních kláních na jednotlivých stanovištích, např. fotbal, softbal, přehazovaná, pramice – voda, vybíjená, poznávání rostlin, basketbal, frisbee a přetahování lanem. Žáci se také naučili základy poskytnutí první pomoci.

  Ve středu večer byl zapálen oheň a děti si užily bojovou noční hru, kterou pro ně v nedalekém lese připravili deváťáci. Bojovka se setkala s velkým úspěchem.

  Čtvrteční dopoledne jsme věnovali návštěvě zámku v Kamenici nad Lipou, prohlédli si expozici hraček i zámeckou zahradu.

  Dalším zážitkem pro žáky byl orientační běh – opět ve skupinkách napříč ročníky, při kterém jednotlivé skupiny plnily úkoly na stanovištích a dohledávaly lampionky podle mapy. Zde děti prokázaly i morálně volní vlastnosti, protože počasí nám přichystalo během jedné hodiny doslova obrat o 180 stupňů.

  Večer před odjezdem se učitelé s žáky vzájemně pochválili, poděkovali si a užili si závěrečnou diskotéku.

  Kurz, který je zařazen do školního vzdělávacího programu, opět prokázal, že v prostředí mimo školu a domov je chování dětí, jejich snaha o samostatnost a přístup k celodenní činnosti takřka ideální.

  Na závěr bych chtěla poděkovat všem svým kolegům, kteří se zasloužili o bezproblémový průběh kurzu a byli mi po celou dobu kurzu obrovskou oporou.

 

Mgr. Pajačová Šárka