6.A Třídní výlet – Sušice

Ke konci června jsme se vypravili na několik dní do města Sušice, které se nachází na Šumavě, konkrétně v okresu Klatovy.

Po příjezdu jsme se ubytovali v ubytovně stadionu TJ Sušice. Hned vedle ubytovny bylo fotbalové hřiště a plavecký bazén.

Další den jsme se nasnídali v restauraci  ,,Fuferna“ a s dobrou náladou vyrazili na tajemnou horu Svatobor. Strmá cesta do kopce byla v horku náročná, ale i tak jsme zvládli vystoupit na tuto přes 800 metrů vysokou horu. Naše úsilí stálo za to – výhled z hory byl překrásný. Po výborném obědě jsme odpočívali a poté šli do bazénu (aquaparku). Studená voda nás velmi osvěžila. Večer jsme strávili hraním fotbalu.

Příští den ráno jsme jeli autobusem k soutoku řek Vydry a Křemelné, kde vzniká řeka Otava. Náš průvodce byl pejsek, který nás zavedl k vodní elektrárně a pak navedl na správnou cestu směrem k Turnerově chatě a k Antýglu. Sedmikilometrová cesta byla po rovině, takže jsme se moc neunavili. Šli jsme v nádherném lese podél řeky Vydry a došli až k Antýglu. Odtud nás odvezl autobus zpátky do ubytovny a opět jsme šli odpoledne do bazénu.

Nastal odjezdový den a většina z nás se těšila domů a zároveň byla smutná z odjezdu. Po cestě jsme se stavili na prohlídku hradu Rabí, kterou jsme zakončili výstupem na vysokou věž s nádherným výhledem.

Autobus nás odvezl až do Jesenice a nám nezbylo nic jiného než vzpomínat na krásné slunečné dny strávené zábavou a toulkami po přírodě. Všichni účastníci by chtěli poděkovat paní učitelce Langerové a panu učiteli Purkarovi za výtečně organizovaný, poučný a zábavný výlet, který se nám vryl do paměti. Všem se nám to velice líbilo a náš kolektiv se stal zas o trochu pevnější.

Ivan Lubyako