NAŠI ŽÁCI ZABODOVALI NA MCDONALD’S CUPU

  Dne 26. 4. 2017 se naši mladší i starší žáci ZŠ a ZUŠ Jesenice zúčastnili fotbalového klání McDonal’s Cup, které se konalo na fotbalovém hřišti AFK Podolí. Ačkoli jim počasí nepřálo, odehrály oba naše týmy všechny zápasy bez ztráty bodu a obsadily 1. místa ve svých kategoriích.

  Díky předvedeným výkonům postoupili do dalšího kola, které se konalo 4. 5. 2017 opět na hřišti AFK Podolí. Naši fotbalisté opět předvedli vynikající výkony. Starší žáci si z tohoto turnaje dovezli pohár za krásné 2. místo a mladší žáci vybojovali 1. místo a postoupili tak do krajského kola, které se konalo 18. 5. 2017 ve Vlašimi.

  Do Vlašimi vyrazili naši borci opět ve stejné sestavě: Vojta Malínek, Lukáš Dobrev, Franta Hrubý, Tomáš Mašek, Matěj Rabiňák, Honza Sládek, Honza Jeřábek, Oliver Súkala, Jakub Špaček, Jakub Vrňata, Honza Blažek, Lukáš Hauba, Marek Neumann, Marek Roubíček.

  V základní skupině se utkali s týmy ze ZŠ Kladno a ZŠ Hořovice. Po prvním zaváhání se naši reprezentanti vzchopili a postoupili rovnou do semifinále. Tam si poradili s týmem z Benešova hladce 4:0 a čekalo je finále s týmem ze ZŠ Příbram. Toto utkání bylo napínavé až do samého konce, ale kluci jej zvládli a vyhráli 1:0. Po zásluze si odvezli pohár a zlaté medaile pro vítěze krajského kola ve své kategorii.

  Bohužel v této kategorii již nelze postupovat dále na celorepublikové finále. Věříme, že pokud by chlapci navázali na předvedené výkony, jistě by udělali velký výsledek i tam. Držme proto palce našim fotbalistům i pro další rok, ať se jim podaří tento úspěch minimálně zopakovat J

  Na všechny naše fotbalisty jsme náležitě hrdí. Poděkování patří také jejich trenérům p. Jeřábkovi, Rabiňákovi a Pavlovi za přípravu a čas, který fotbalistům věnují.

 

Mgr. Petr Pavelka