STŘÍPKY Z TŘÍDNÍCH SCHŮZEK (NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY)

Nedávno ve škole probíhaly třídní schůzky. Přestože se paní učitelky snažily reagovat na všechny připomínky rodičů, věřím, že bude přínosem vyjádřit se k podnětům touto cestou.

Jednou z nejčastějších připomínek byla rekonstrukce tělocvičen – tedy proč se nerealizovala v době hlavních prázdnin.

O opravu tělocvičen žádáme již od jara, během dubna byly školou poptány firmy, které by rekonstrukci provedly. Protože se však jedná o zakázku nad 50 000 Kč, museli jsme vše předat k jednání zřizovateli. Ten vypsal veřejnou zakázku a jednání se protáhla déle, než jsme očekávali. Samozřejmě víme, že vše mělo proběhnout během července, ale bohužel jsme i přes mnoho připomínek u zřizovatele čas neovlivnili. Věříme, že nám bude přát počasí a v září budeme využívat venkovní prostory. Ty následně projdou také rekonstrukcí a na jaře se tak budeme těšit z nového hřiště.

Dalším častým dotazem byla situace budovy na ulici Budějovická 77 – bezpečnost na přechodech, zabezpečení budovy, zajištění tělocviku pro žáky 2. tříd.

Při jednání s jesenickou městskou policií nám bylo slíbeno, že pokud budou mít volné kapacity, bude u přechodu stát policista, který pomůže s přecházením našich druháčků. Dále děti na přecházení dostanou reflexní vesty, stejně tak i paní učitelky. Ohledně budovy – ta je zabezpečena, paní učitelky zamykají, děti se mimo prostor samy nedostanou. Tělocvik druháčků probíhá při hezkém počasí na stadionu SK Slávia Jesenice, jakmile se zhorší počasí, budou cvičit v sále MÚ Jesenice. Tam jim také chystáme nové náčiní.

Také jste se přikláněli k omezení využívání mobilních telefonů a tabletů dětmi. K tomu se samozřejmě přikláníme, budeme rádi, když nám v této otázce budete nápomocni, abychom fungování dětí na mobilech co nejvíce omezili.

Rodiče žáků druhého stupně si chválili letošní týden sportu, že se dětem moc líbilo. Proto se těšíme, že od příštího školního roku jej budou, i když na jiném místě, absolvovat místo školy v přírodě i žáci 3. – 5. tříd. V dalších článcích si můžete přečíst, jak skvělý týden sportu opravdu byl.

 

ZŠ A ZUŠ JESENICE, příspěvková organizace