Týden sportu - TESLA Horní Bradlo

Týden sportu třeťáků až páťáků

            Žáci třetích, čtvrtých a pátých ročníků tráví tento týden usilovným sportováním v areálu Tesla Vršov Horní Bradlo. Je nás celkem skoro tři sta, takže se rozhodně nenudíme. Počasí nám střídavě přeje a nepřeje, teplota se pohybuje na stupnici od bundy a silných ponožek až po tričko a kraťasy.

            Děti se v uplynulých dvou dnech věnovaly velmi rozmanitým aktivitám. Postupně se vystřídaly na jedenácti stanovištích. Z těch netradičních jmenujme například pohádkový kvíz, vybíjenou, fitko nebo návštěvu vyhřívaného bazénu a vířivky v místním wellness. Děti jsme rozpoznávali podle barevných pásků kolem zápěstí – barva indikovala, do jakého z dvanácti týmů dítě patří. Složení týmů bylo náhodné, a tak měli možnost spolupracovat žáci z různých ročníků.

            Kromě sportu se děti obohacovaly také kulturně, a to na výletě do hřebčína a do zámku ve Slatiňanech. Vracely se povětšinou nadšené.

            „ Mně se hrozně líbilo u koní, protože je miluju. Na zámku se mi líbily lustry a naučila jsem se spoustu nových věcí,“ hodnotí výlet Bětka Bolardtová z 5.A. Tadeáš Blicha a Eray Sahin z 5.B okomentovali koně jako „zábavné“ a dodali, že na zámku se jim nejvíce líbily tajné místnosti.

            Ve večerním programu nesměly chybět bojovka nebo diskotéka. Během bojovky děti prokazovaly svou odvahu, když samy procházely vyznačeným úsekem lesa. Diskotéka se konala na otevřeném prostranství před chatkami. Krátké zatančení všem stačilo, aby se ke spánku uložili ve standardních jednadvacet hodin.

            Ačkoli některé účastníky týdne sportu skolilo nachlazení nebo drobný úraz, jinak jsou všichni po zdravotní stránce v pořádku. Největší šampioni měřili své síly ve čtvrtek ráno na atletickém klání. Soutěžilo se ve sprintu, dlouhém běhu, hodu a skoku do dálky.

            Dnes večer se s týdnem sportu rozloučíme táborákem. Zítra nás čeká už jen balení, snídaně a po snídani odjezd zpět do Jesenice.

 

            Ještě několik komentářů nasbíraných mezi dětmi:

            - „Týdnu sportu dávám devět z deseti.“

            - „Bylo to super, akorát v těch chatkách je všechno slyšet.“

            - „Jediný, co mi vadilo, je to, že po ránu byla zima.“

 

            A několik komentářů nasbíraných mezi paní učitelkami:

            - „Co bylo nejlepší? To se ani nedá říct, bylo toho tolik…“

            - „Jsem nešťastná z toho, že jsem neměla čas chodit do lesa na houby. Zítra chci vařit bramboračku.“

 

            Momentky z týdne sportu si můžete prohlédnout na přiložených fotografiích