VÝZVA PRO RODIČE ŽÁKŮ ZŠ JESENICE!

Vážení rodiče žáků ZŠ Jesenice, dovolujeme si vás oslovit s touto výzvou a žádostí o spolupráci při přípravě provozu nových linek školního autobusu města Jesenice pro školní roky 2016/2017 a 2017/2018.

Jitka Chmelařová

 

Školní autobus

Projekt školního autobusu vychází z několika problémů, které souvisí s dopravou žáků do základní školy.

Jak jistě víte, dopravní situace u jesenické školy v ulici K Rybníku, především v ranních hodinách, není jednoduchá. Silná individuální doprava, problémy s parkovištěm apod. Druhým důvodem pro zřízení školního autobusu je výrazný růst počtů žáků a nutnost zřízení dalších dočasných míst pro zajištění školní výuky. Posledním důvodem ke změně se stala značná nespolehlivost současného provozovatele školní linky 442 – častá zpoždění, vynechání spoje a problémy s řidiči společnosti ARRIVA. Nové školní linky budou zajišťovat ranní svoz žáků do ZŠ ul. K Rybníku, převoz žáků 5 tříd do odděleného pracoviště v SUNNY Canadian School a následně odpolední odvoz zpět k ZŠ. Posledním úkolem pak bude odpolední rozvoz dětí dle ukončení výuky jednotlivých ročníků. MÚ Jesenice se podařilo zajistit dotaci cca 1,5 milionu, která lze pro tento účel využít.

Smyslem této výzvy je shromáždění dat o zájmu, který bude ze strany rodičů. Současně budeme mapovat lokality, odkud je zájem největší, a následně co nejvíce přizpůsobovat jednotlivá nástupní místa.

Dovoluji si tedy požádat rodiče, kteří budou mít o tuto službu zájem, o vyplnění jednoduchého dotazníku, který je umístěn zde pod článekm v odkazu níže.

Radek Zápotocký, místostarosta

 

Dotazník zde