V naší jídelně používáme denně čerstvé, kvalitní suroviny. Pokud je to možné, dáváme přednost českým výrobcům a dodavatelům. Při výběru potravin je hlavním kritériem kvalita a původ.
Polévky připravujeme ze základního vývaru z masa a zeleniny, k dochucení používáme prostředky bez glutamátů, a to pouze v malém množství. Maso se dováží denně čerstvé od našich zpracovatelů (např. Maso Planá atd.).
Bramborová kaše se vaří z brambor, mléka a másla. Knedlíky si jídelna připravuje vlastní. Žáci dostávají dostatečné množství ryb a luštěnin. Denně mají v chladicím pultu zeleninové saláty, ovoce, jogurty. Připravujeme vlastní moučníky (i ze špaldové mouky), tvarohové dezerty s cereáliemi, pudinky.
K přípravě nápojů používáme hlavně ovocné čaje Biogena, 100% džusy (jedná se o
koncentrát z ovoce i s dužinou, po naředění vzniká kvalitní džus s kousky ovoce). K obědům podáváme i čistou vodu.
Děti mají svou knihu přání a stížností. Jejich přání nebereme na lehkou váhu a snažíme se je v rámci možností plnit.
Dana Truhlářová
vedoucí školní jídelny