KORONAVIRUS - DALŠÍ DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ

Vážení rodiče,

pokud jste se vrátili z oblasti, kde se vyskytnul Covid-19, zejména z Itálie a z ostatních rizikových oblastí uvedených a pravidelně aktualizovaných na stránkách MZ ČR, či jste přišli do kontaktu s osobami pobývajícími v rizikových oblastech, zejména pokud jste se vrátili 7. 3. a později, jste povinni bezprostředně po návratu do České republiky oznámit tuto skutečnost, a to telefonicky nebo jiným vzdáleným přístupem, svému registrujícímu poskytovateli zdravotních služeb v oboru všeobecné praktické lékařství nebo praktické lékařství pro děti a dorost, nebo nemají-li registrujícího poskytovatele, pak jakémukoli poskytovateli v oboru všeobecné praktické lékařství nebo praktické lékařství pro děti a dorost.

Všem poskytovatelům zdravotních služeb v oboru všeobecné praktické lékařství nebo praktické lékařství pro děti a dorost se nařizuje, aby u osob s trvalým pobytem v České republice, které se v období od 7. března 2020 navrátí z pobytu na území Italské republiky do České republiky, rozhodli o karanténě podle § 2 odst. 7 písm. a) zákona č. 258/2000 Sb. v délce 14 dnů.

Dále prosíme všechny, kteří se vracíte odkudkoliv ze zahraničí, abyste se informovali na infolince Krajské hygienické stanice Středočeského kraje, jak postupovat při návratu a jestli místo vašeho pobytu je či není považováno za zasaženou oblast. Telefonní číslo nové infolinky je 771 137 070 v době od 9:00 do 19:00. V provozu je také linka 736 521 357, a to v době od 19:00 do 22:00 a od 7:00 do 9:00.

Pokud lékař rozhodne o karanténě vašeho dítěte či rodiny, informujte, prosíme, o této skutečnosti neprodleně vedení školy. 

V budově školy byla zvýšena intenzita úklidu, včetně důkladné  dezinfekce hladkých povrchů. Ve škole byly vyvěšeny informace o tom, jak si správně umývat ruce, jak si chránit zdraví, tyto informace byly předány přes třídní učitele samozřejmě i žákům školy.

Žádáme všechny rodiče žáků naší školy, aby nepodceňovali jakékoli zdravotní problémy svých dětí (rýma, kašel, nevolnost, teplota) a s těmito příznaky děti neposílali do školy.

Děkujeme za spolupráci, zodpovědné a ohleduplné jednání k ostatním žákům a zaměstnancům školy. 

Další informace:

http://www.msmt.cz/doporuceni-pro-skoly-ke-koronaviru

http://www.msmt.cz/informace-pro-skoly-ke-koronaviru 

http://mzcr.cz/dokumenty/informace-pro-obcany-v-souvislosti-s-aktualnim-vyskytem-cinskeho-koronaviru-2019_18415_1.html 

http://mzcr.cz/dokumenty/kontakty-na-krajske-hygienicke-stanice_18604_1.html 

 

ZŠ A ZUŠ JESENICE, p. o.

Přiložené soubory

hygiena_rukou.pdf 2 MB PDF dokument