PROJEKTOVÁ VÝUKA - ŠKOLENÍ UČITELŮ

Školení učitelů naší školy

  V pátek dne 31. ledna, v den, kdy děti užívaly zaslouženého volna při pololetních prázdninách, naši učitelé nelenili a sešli se v hojném počtu ve škole na školení Projektové výuky.

  Jednalo se o akreditovaný kurz v souladu s požadavky šablon. Projektová výuka je považována za velmi efektivní nástroj v souvislosti s naplňováním klíčových kompetencí, napomáhá k začleňování mezipředmětových vazeb a průřezových témat do výuky. Umožňuje zapojení žáka dle jeho individuálních možností, žák získává silnou motivaci k učení a přebírá zodpovědnost za výsledek práce. Rozvíjí samostatnost, učí se pracovat s různými informačními zdroji, řešit problémy a žáci tak získávají reálnější pohled na realizaci v praxi. Při projektové výuce více spolupracují, rozvíjí komunikační schopnosti a učí se vzájemnému respektu. Rozvíjí a podporují svůj vlastní potenciál, vlohy, talent, fantazii, aktivitu a kreativitu.

  Učitelé si při praktických cvičeních a ukázkách vyzkoušeli roli poradce, rozšířili svůj repertoár vyučovacích strategií a seznámili se s novými možnostmi hodnocení a sebehodnocení. Zároveň tak mohli prvky projektové výuky vyzkoušet v praxi s kolegy v neformální atmosféře při vzájemném upevňování vztahů učitelského sboru. Školení si všichni velmi užili.

ZŠ A ZUŠ JESENICE, p.o.