UZAVŘENÍ ŠKOLY 27. 11. 2023

Vážení rodiče,

 

zaměstnanci školy se většinově dohodli, že se připojí k jednodenní stávce vyhlášené na pondělí 27. 11. 2023 Českomoravským odborovým svazem pracovníků ve školství. V tento den bude celá škola uzavřena (tj. včetně školní družiny, školní jídelny, odpoledních kroužků), nebude totiž možné zabezpečit její provoz. V ZUŠ proběhne výuka individuálně dle domluvy. Z tohoto důvodu vyhlašuji na tento den ředitelské volno.

 

Děkuji za pochopení dané situace.

 

J. Čížkovský

ředitel školy

 

Důvody stávky zaměstnanců

 

Vážení rodiče,

  z důvodu reálné hrozby plánovaných nekompetentních zásahů do celého systému školství jsme se rozhodli vyjádřit svůj nesouhlas a v pondělí 27. 11. 2023 se připojit k celostátní stávce.

  Chystané změny ve školství mohou negativně ovlivnit rozvoj tohoto resortu, a proto považujeme kroky MŠMT proti školám za nepřijatelné. Jsou namířeny proti pedagogickým i nepedagogickým pracovníkům, ale v konečném důsledku především proti žákům.

  Nesouhlasíme se zrušením tisíců pracovních míst a nepřijatelnými finančními podmínkami

pro asistenty pedagogů, školníky, uklízečky či kuchařky.

  Jsme proti nekoncepčním změnám ve školství a plánovaným škrtům MŠMT, kvůli kterým dojde ke snížení maximálního počtu hodin výuky.

  Vzdělávání musí být pro všechny skutečnou prioritou a my pevně věříme, že naši snahu o lepší budoucnost našich žáků, Vašich dětí, podpoříte.

 

Děkujeme za pochopení.

 

S úctou

zaměstnanci ZÁKLADNÍ ŠKOLY A ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY JESENICE, p.o.

 

 

Dopis předsedy ČMOS PŠ pro rodiče najdete v příloze. 

Přiložené soubory