ZEMĚPISNÁ OLYMPIÁDA 2016/2017

Každoročně se na jesenické škole kromě jiných koná i zeměpisná olympiáda. Na rozdíl např. od dějepisné olympiády si školní kolo připravuje škola. Na naší škole se pravidelně připravuje kategorie C, což je kategorie pro žáky 8. a 9. tříd. Žáci tak do poslední chvíle nevědí, z jaké oblasti otázky budou. Navíc mají za sebou již nějaká ta léta zeměpisu, takže otázky se mohou týkat jakékoli oblasti. I přesto se do školního kola nahlásil velký počet zájemců a já za to všem děkuji.

Školní kolo bylo úspěšné, ale bohužel do okresního kola mohou postoupit pouze dva nejlepší a těmi se stali Filip Trávníček z 8. B a Viktor Chalachan z 9. B. Okresní kolo se konalo v Hostivicích na místním gymnáziu. I když konkurence byla veliká, jesenická škola slavila úspěch, jelikož Viktor Chalachan obsadil první místo a postoupil tak do krajského kola. Filip Trávníček však za ním příliš nezaostával, proto věřím, že máme dalšího úspěšného řešitele pro příští školní rok.

Krajské kolo se konalo v březnu v Benešově, kde Viktor mezi ostatními z kraje nezaostával, ale bohužel to již na první místo a další postup nestačilo, jelikož se jednalo o poměrně náročné úlohy. Ale i tak na něj je škola pyšná, že ji takto úspěšně reprezentoval. Viktorovi přejeme, aby se mu dařilo i v budoucích letech, i když na jiné škole.

Mgr. Eliška Kubů