ZUŠ A HAZARD - 13. 4. 2019

Dne 13. 4. 2019 se již tradičně v Jesenici uskutečnila přehlídka tanečních sestav pořádaná spolkem TS HAZARD z. s. Členka seniorského týmu paní Marie J. je matkou jednoho z mých mladších trumpetistů Matouše J. a protože Matoušovi trubka jde, požádalo nás prostřednictvím paní Marie J. vedení TS HAZARD z. s. o hudební vložku v taneční přehlídce. Letos pod názvem „Držte si klobouky! Budeme se vracet…“

Odpolední i večerní akci moderoval známý televizní a rozhlasový moderátor Aleš Cibulka, a protože se celá akce nesla v duchu 30. let minulého století, představil Matouše pan Cibulka jaké mladého Armstronga. Protože Matouš tíhne k hudbě Luise Armstronga už od svých prvních tónů, nebyl problém splnit požadavky vedení TS HAZARD na hudební žánr korespondující s duchem celé akce. Sice jsme s Matoušem obě přehlídky zahájili jednou z intrád českého barokního skladatele Jiřího Ignáce Linky, ale při dalším vstupu jsme už hráli jazz. U první (notoricky známé) skladby „When The Saints Go Marsching In“ v obou případech publikum spontánně tleskalo už po prvních několika tónech. U druhé „Hello Dolly“ (ze stejnojmenného amerického muzikálu) přišel potlesk až na konci, ale o to byl silnější.

Při večerním představení se Matouš účastnil i tanečního vystoupení (kromě paní Marie J. totiž tancuje v TS HAZARD skoro celá rodina). Krátce po hudební vložce se tedy již v tanečním dresu Matouš znovu vrátil na pódium. Přestože za sebou Matouš J. zatím moc koncertních vystoupení nemá, zhostil se tohoto sobotního kulturního maratonu se ctí. Bylo mi potěšením se tohoto vystoupení také účastnit a těším se na další společné akce.

Jakub Šefl, DiS., pedagog ZUŠ JESENICE